Zvezda za 3 dni – kako sem si privoščila sproščujoč vikend v Thermani Laško

Nedelja, 12.5.2019

Predramil me je pasji lajež iz sosednje sobe, ko sem pogledala na telefon in videla, da je ura šele 6:30h zjutraj. Čakalo me je kup sporočil, zaradi katerih nikakor nisem mogla zaspati nazaj…

”Mojca, odlično je bilo, zares smo se imele lepo! Hvala za ves tvoj trud.”

”Waaau, to je bilo pa res TOP, noro! Toliko babic na enem mestu pa takšno vzdušje! Čestitam!”

”Videlo se je, da si v piknik vložila res ogromno časa in truda in obrestovalo se je, saj smo ti babice res hvaležne. Veselim se že novih skupnih doživetij!”

.

.

Za mano je Piknik modernih babic, največji in pravzaprav prvi dogodek, katerega sem organizirala popolnoma sama. Uspelo mi je; srečna sem, ko se spomnim na več kot 100 nasmejanih obrazov, močnih in toplih objemov ter čudovitega vzdušja, ki nas je povezovalo skozi ves dan. Saj sploh ne morem verjeti, da je po več mesecih priprav vsega naenkrat že konec…

Topli občutki so me ob gledanju fotografij oblivali še cel dan in končno sem začutila neko zadoščenje in ponos, da mi je – da nam je, uspelo nekaj tako velikega. Iz virtualnega presedlati v realnost in to, kar smo gradile zadnjo leto ovekovečiti s pristnimi pogovori in kvalitetno preživljenim časom v resničnem življenju.

A bolj kot se je bližal večer, bolj sem čutila tisti neprijeten občutek v grlu, ki me po navadi opomni na to, da sem pila premrzlo pijačo. Žal tokrat ni bila kriva le pijača, saj sem po namerjeni povišani temperaturi nekako vedela, da gre za padec imunskega sistema, ki je čakal, da opravim vse svoje obveznosti in nato udaril po mojem zdravju. Sprejela sem nastalo situacijo in se odločila, da se bom v naslednjem vikendu odpravila na krajši oddih, kjer si bom vzela čas zase, se spočila in nabrala novih moči za prihajajoče nove projekte.

Zaradi slabega vremena sem morje takoj črtala iz seznama in se po priporočilih odločila, da obiščem enega najsodobnejših centrov zdravstvenega in wellness turizma, kateri je pomagal številnim ljudem ponovno vzpostaviti zdravje in ohraniti dobro počutje.

V Thermano Laško, s skrivnostno močjo laških termalnih vrelcev, ki  je bila poznana že starim Rimljanom, se bom odpravila že v petek in si privoščila, kar si zaslužim.

Petek, 17.5.2019

V mestecu ob Savinji me je navdajal čudovit občutek miline, miru in ugodja. Thermana Laško me je že ob prihodu prevzela s čudovito sprehajalno potjo skozi park, s stekleno kupolo, ki je krasila zdravilišče, reko Savinjo, ki je žuborela mimo luksuznega hotela in ne nazadnje s čudovitim osebjem, ki je bilo zmeraj na razpolago vsakemu turističnemu gostu.

Sijoče stene, ki so krasile notranjost zgradbe, ogromen lestenec, ki je krasil vhod v zgornje nadstropje, udobni fotelji za počitek in brskanje po spletu ter veliko vhodov v dvigala, so mi narisali nagajiv nasmeh na obraz in me prepričali, da sem stopila v zgradbo, ki me bo v tem vikendu popolnoma razvajala.

Po prejemu ključa – opa – kartice, sva se z Andrejem odpravila proti dvigalu. Čudovito stekleno dvigalo, ki je kar bodlo v oči, se je ustavilo pred nama. Vstopila sva in izbrala številko nadstropja, vendar dvigalo se ni premaknilo. Saj je res, da ne zahajam pogosto v hotele, pa vendar sem se počutila kot eno čudno, nevedno bitje, ki stoji in čaka v dvigalu ter upa, da se bo premaknilo. Vendar se ni. Ko sva bila že pripravljena poklicati po pomoč, je v dvigalo vstopil par, ki nama je predstavil delovanje le tega. Joooj, pa kako sem »blond«… 🙂 Vrhunsko dvigalo, ki je za svoje delovanje potrebovalo imetnikovo kartico, nas je kot strela z jasnega ponesla v četrto nadstropje, kjer sva imela svojo sobo. Pogledala sem na vrata in ne vem zakaj, začela brskati po spominu numeroloških števil… Ah, zagotovo je dobro število, »uživancija« se je začela!

Ob prihodu v sobo sem rekla le VAUUUU… Čudovito opremljena soba z velikim TV zaslonom, kjer me je ob vstopu vanj, čakal pozdravni nagovor (oh, priznam da sem se počutila kar pomembno), z balkonom in pogledom na reko Savinjo ter hribe okoli nje, naju je tako prevzela, da sva z Andrejem ob prihodu posedela kar dobri dve uri na balkonu, kjer sva si »polnila baterije«.

Ker sva imela na razpolago le tri dni, sva razmišljala, kje ob takšnem naboru aktivnosti sploh začeti. Najprej je sledilo seveda fotkanje – saj je bila moja frizura še zmeraj urejena 🙂 , nato pa plavanje v prekrasnem SPA CENTRU, savnanje in večerja.

Po obilnem zajtrku naslednje jutro je sledilo razvajanje v Wellness Spa Centru Thermane Laško.

Že ob deveti uri zjutraj sem imela rezervirano svojo masažo – pantharei masažo pomlajevanja, ki sem jo doživela prvič v življenju. To je kombinacija masaže in limfne drenaže – preventivno se lahko uporablja za relaksacijske namene in za splošno regeneracijo organizma. Masaža, ki je trajala 70 minut, je name pustila en velik pečat. To razvajanje, ugodje in prijetno sproščeno vzdušje si bom zapomnila za vse življenje. Z eno besedo povedano, bilo je PREČUDOVITO. In oh, opomnilo me je, da bi si masažo res lahko privoščila večkrat na leto…

V bazenih, ki so se razprostirali pod edinstveno stekleno kupolo Termalnega Centra, naju je čakala paleta vodnih sprostitev in razvajanj. Vse od hitre reke, bazena z valovi, whirlpooli nad bazeni, notranjimi tobogani, Kneippov kotiček, rekreacijsko masažnega bazena, kristalnega masažnega zunanjega whirlpoola, … in vse do savna centra. Vodne površine ni in ni bilo konca.

Ker sva v vodi uživala precej časa, sva si še isti dan privoščila dodatnega gibanja kar v fitness studiu Thermana, ki je odlično antistresno sredstvo in je vplivalo na najino telo zelo prijetno. Zvečer me je tako prijetno utrujeno telo hitro poneslo v spanec in jutranje prebujanje na najin zadnji dan razvajanja je bilo vse prej kot običajno.

Saj ne vem, s čim sem si to zaslužila, vendar prvič v življenju sem doživela trenutek, ki je običajen – vsaj zame – le v filmih. Sobna strežba, bogato obložen voziček s hrano in jaz, skuštrana od prespane noči, nikakor nismo pasali skupaj – a nadela sem kopalni plašč in se prepustila čudovitim trenutkom uživanja ob zajtrku v postelji. Priznam, da sem se tisto jutro počutila kot filmska zvezda in sploh ni bilo slabo! 🙂

Zadnji dan bivanja v Thermani sva z Andrejem izkoristila za kopanje in savnanje. Pred odhodom domov sva si v kavarni privoščila še odličen čaj in kavico. Med pogovorom me je kot računalniški strokovnjak začel nagovarjati, da se v VR sobi preizkusiva še v virtualni resničnosti tragične ljubezenske zgodbe med Friderikom in Veroniko Deseniško. Po pregovarjanju sem prvič v življenju klonila računalniški igri in priznam, da mi ni bilo žal, saj sem se neverjetno zabavala! Solze so tekle v »potokih«. Obljubim, da bom v prihodnjih dneh z vami delila tudi video katerega sem posnela v Thermani Laško, saj si želim, da ste del mojega razvajanja tudi ve  – tako kot ste bile del našega druženja na velikem Pikniku modernih babic. Srečo je treba deliti, kajne? 🙂

Vikend, ki sem ga preživela v termah, je bil zame resnično darilo za vse tisto, kar mi je uspelo realizirati 11. maja. Dogodek, ki ga zagotovo ne bomo pozabile babice in kjer so se stkala nova prijateljstva in poznanstva, bom z velikim veseljem ter ponosom, naslednje leto znova pripravila.

Še prej pa,… nas čaka nekaj norega! 😉

 

Do naslednjič,

Moderna babi Mojca