Najhujša nočna mora vsake babice. Moj vnuk testiran na Covid-19

»Tok, tok, .. tok, tok, … in nastopi tišina. Jaz seveda čakam, čeprav sem že budna, da še enkrat zaslišim trkanje na vrata svoje spalnice. »Tok, tok,… BABIIII, BABIII, … pidi meni«!

Srce mi je zaigralo, ko sem slišala tisto nežno in tiho prošnjo, naj se mu vendarle pridružim ob jutranji »budnici«. Ker je bil še tako majhen in vrat sobe ni mogel odpreti sam, sem planila pokonci, čeprav sem imela v rokah zanimivo knjigo in prebirala še zadnje vrstice pred zaključkom.

Jutranji rituali so bili zmeraj isti, odkar sta se Anja in Mitja z Liamom v času prvega vala korone preselila k nam. Čeprav priznam, da smo bili vsi nekako na trnih, kaj se dogaja po svetu, sem vendarle doživljala čudovite trenutke ob svoji družini. Kljub zaprtju gibanja med občinami, smo si naredili tako, da nam je bilo vsem lepo.

Z Liamom sva se vsako jutro najprej umila, preoblekla in sedla k mizi. Zajtrki so bili takšni, kot si jih je zaželel samo on. Zmeraj sem mu ponudila vse, kar sem imela. Morda bo nekdo rekel, da narobe vzgajam vnuka, da mu ponujam preveč, vendar dati in ponuditi vso svojo ljubezen kar je premorem, je popolnoma enostavno. Še več, tako enostavno, da bi dala svoje življenje.

Morda se mi že včasih meša od vse te ljubezni do Liama, pa vendar se pogosto tolažim: »Vse babice smo iste!«

Dnevi, ki smo jih preživljali skupaj, so bili nekaj najlepšega. Kosilo je bilo vsak dan pripravljeno zmeraj pred dvanajsto, kajti takrat je bil tudi čas Liamovega počitka. Za kosilo sem kuhala predvsem  zdravo in tisto, kar je imel Liam najraje. Še posebej takrat, ko je prvi teden pri meni hudo zbolel in mu temperatura več dni ni padla pod 39.

Vse juhe, krompir in sladice, katere je imel najraje, se skorajda ni pritaknil. Skrbelo nas je iz dneva v dan, saj do zdravnika nismo uspeli priti.

Spomnim se, kako smo panično klicali v zdravstveni dom in skušali pridobiti čim več informacij kako pomagati otroku. Večkrat je telefon zvonil v prazno ali pa je celo prekinilo zvezo. Šele po dopisu, katerega je poslala Anja po elektronski pošti, je prispel odgovor. »Če ne bo bolje, se po treh dneh oglasite v dežurni ambulanti«.

Sem mama, zdaj tudi babica in povem lahko, da vsak svojega otroka pozna najbolje. Včasih mi nekateri celo rečejo, da bi lahko bila zdravnica. Jaz se temu samo nasmehnem in si mislim svoje. To ni moje področje, ne razumem se v zdravljenje in nikoli se ne bom. To je poslanstvo strokovnjakov, ki v teh težkih obdobjih žrtvujejo celo svoje življenje.

Ampak pomagati bolnemu otroku tudi v teh težkih razmerah je nujno potrebno takoj, saj je lahko včasih čez 3 dni žal že prepozno.

To se je zgodilo tudi nam, ko sem Anjo in Mitjo prepričala, da Liama že prvi dan le peljeta v dežurno ambulanto v Maribor, saj se je njegovo zdravstveno stanje iz ure v uro slabšalo. Temperatura je narasla že na 40, ko so le prispeli do zdravnika, kateri je ugotovil hudo dihalno stisko, bronhiolitis in pljučnico. Takoj so ga priključili na aparate in hvala bogu, se je dihanje po določenem času začelo izboljševati.

To je bilo moje najtežje obdobje v času prvega vala karantene, saj nisem mogla pomagati in stati ob strani mladim staršem. Telefoni so zvonili v prazno, le tu in tam se mi je Anja oglasila z sms sporočilom, da so Liamu uspeli znižati temperaturo. Naslednji dan so se vsi trije vrnili k meni domov, kjer smo Liamu nudili še več pozornosti, kot jo je zahteval. Stanje se je po treh dneh le začelo izboljševati, tako da je sonce, kljub hladnim temperaturam, posijalo tudi v naša srca.

Že isti dan sem stopila v najbližjo lekarno in povprašala po prehranskih dopolnilih, kateri krepijo naravno odpornost pri otrocih. Predlagali so mi Imunosal, tekoče prehransko dopolnilo, ki vsebuje edinstveno kombinacijo močnega beta-glukana in sestavin (vitaminov ter cinka), kar prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema. Namenjen je otrokom od prvega leta starosti dalje in ima zelo dober sadni okus, zato ga je Liam hitro vzljubil in ga užival vse do poletja.

Kmalu, po vnovičnem vstopu v vrtec, je Liam znova zbolel in pristal v bolnišnici. Pojavili so se trenutki bolečine in obupni strahovi pred možnostjo novega zahrbtnega virusa.

Čakanje na rezultate COVID-19 brisa, so se vlekli v nedogled… Liam, priklopljen na kisik, visoka temperatura ter na drugi strani Anja, visoko noseča in hkrati rizična za okužbo.

Vse to me je begalo in hkrati »paralo srce«, kajti pogledi na fotografije bolnega vnuka so potrjevali, da gre za res. Hvala bogu so bili brisi na COVID 19 negativni, vendar vnovič pozitivni na bronhiolitis in pljučnico.

Dnevi v bolnišnici so se ne samo nam, predvsem Anji vlekli v nedogled. Liamu je vsa bolniška ekipa nudila najboljšo oskrbo, tako da sta se lahko po dnevih preživetih za štirimi stenami le vrnila v domačo oskrbo.

Takoj po prihodu domov, je Anja Liamu znova začela dajati tekoče prehransko dopolnilo Imunosal, kateri se je izkazal za res odličnega.

Pohvalim se lahko, da je Liam že tretji mesec brez temperature, nahoda, kašlja ali dihalnih stisk. Zdaj sem Imunosal  nakupila tudi sama in ga bom Liamu podarila vsakič, namesto nepotrebnih igračk, ki jih ima v svoji sobi tako ali tako preveč.

Da bom pa še naprej zdrava in polna energije, sem tudi sebi privoščila Imunosal kapsule Beta glukana.

Čas, ki ga preživim zase in za svoja dva vnuka želim, da je kar se da kvaliteten, obogaten z veliko mero dobre volje, kondicije, ljubezni ter zdravja.

Babice moramo biti zdrave, ker nas vnuki potrebujejo. <3  Vse, ki bi želele kupiti Imunosal izdelke jih lahko kupite v vseh lekarnah po Sloveniji ali pa na spletu tukaj https://bit.ly/3fgjpsO

kjer s kodo BABI10 prejmete na vse izdelke Imunosal tudi -10% popust!

 

Do naslednjič,

Moderna babi Mojca