Najmočnejša sila v vesolju – LJUBEZEN

Današnji blog nadaljujem z mislijo iz prejšnje objave – o najmočnejši sili v vesolju – LJUBEZNI.

Ko sem nedolgo nazaj znova prebrala pismo, ki ga je zapisal eden največjih genijev vseh časov Albert Einstein, sem bila ob branju neverjetno presenečena. Najprej zato, ker še danes ne razum, da lahko tako velik človek izliva svoja čustva na papir, po drugi strani pa zato, ker sem si nekaj malega o njegovem življenju nekoč že prebrala. Ne samo, da je za obstoj prve družine postavljal pogoje svoji ženi, bilo mu je tudi malo mar, ko se je žena, s katero je v najbolj ustvarjalnem obdobju deloval v tesni navezi odločila, s svojima sinovoma zapustiti najslavnejšega znanstvenika vseh časov. Znal je ljubiti in znal je »pozabiti« ljubiti.

Einsteinovo življenje sem si nekoč po njegovih teorijah predstavljala popolnoma drugače.

Za obstoj srečne družine sta potrebna ljubezen, zadovoljstvo, vztrajnost, medsebojno spoštovanje, odkritost in poštenost. Poleg vseh teh vrlin je potrebna tudi podpora in spodbuda obeh partnerjev. Le v takšni skupnosti je mogoče nizati uspehe, pa ne le znanstvene, temveč tudi osebne. Vso to zadovoljstvo in sreča se prenaša na otroke, kateri srkajo v svoje življenje vse dobro in tudi slabo. Oni so naše največje ogledalo.

 

V poznih 80-ih prejšnjega stoletja,  je hči slavnega genija, Hebrejski Univerzi donirala 1400 pisem, ki jih je napisal Albert Einstein, pri čemer jim je naročila, naj njihovih vsebin ne objavljajo še dve desetletji po njegovi smrti. To je eno izmed njih, za »izgubljeno« hči Lieserl Einstein.

Albert Einstein

“Ko sem predlagal teorijo relativnosti, me je zelo malo ljudi razumelo, in tudi to, kar bom razkril in prenesel človeštvu zdaj, bo v nasprotju z nerazumevanjem in predsodki sveta. Prosim te, da zaščitiš pisma tako dolgo, kot bo potrebno, leta, desetletja, dokler ni družba dovolj napredna, da sprejme to, kar bom razložil.
Obstaja izjemno močna sila, za katero do sedaj znanost še ni našla uradne razlage. To je sila, ki vključuje in ureja vse druge ter je celo v ozadju vseh pojavov v vesolju in pri nas še ni bila prepoznana. Ta univerzalna sila je LJUBEZEN. Ko so znanstveniki iskali enotno teorijo vesolja, so pri tem pozabili na najmočnejšo nevidno silo.

Ljubezen je Luč, ki razsvetljuje tiste, ki jo dajejo in prejemajo. Ljubezen je gravitacija, ker zaradi nje nekateri ljudje čutijo privlačnost do drugih.

Ljubezen je moč, ker pomnoži najboljše, kar imamo in dovoli človeštvu, da ne ugasne v svoji slepi sebičnosti. Ljubezen razvija in odkriva.

Za ljubezen živimo in umremo. Ljubezen je Bog in Bog je Ljubezen.

Ta sila razloži vse in daje življenju smisel. To je spremenljivka, ki smo jo predolgo časa prezrli, morda zato, ker nas je ljubezni strah, saj je edina energija v vesolju, ki se je človek ni naučil upravljati po svoji volji.

Da bi ljubezen naredil vidno, sem v svoji najbolj znani enačbi naredil preprosto zamenjavo.

Če bi namesto E = mc2 sprejeli, da je lahko energijo za zdravljenje sveta mogoče dobiti preko ljubezni, pomnožene s kvadratom hitrosti svetlobe, bi prišli do zaključka, da je ljubezen najmočnejša sila, kar jih obstaja, saj nima omejitev. Po človeškem neuspehu z uporabo in nadzorom ostalih sil v vesolju, ki so se obrnile proti nam, je nujno, da se negujemo z drugo vrsto energije …

Če želimo, da naša vrsta preživi, če želimo najti smisel življenja, če želimo rešiti svet in vsa čutna bitja, ki ga naseljujejo, je ljubezen eden in edini odgovor. Morda še nismo pripravljeni, da bi naredili bombo ljubezni, dovolj močno napravo, ki bo popolnoma uničila sovraštvo, sebičnost in pohlep, ki uničujejo planet.
Vendar pa vsak posameznik v sebi nosi majhen, a močan generator ljubezni, čigar energija čaka, da se sprosti. Ko se naučimo dajati in prejemati to univerzalno energijo, draga Lieserl, bomo potrdili, da ljubezen premaga vse, da je sposobna preseči vse in nič, ker je ljubezen kvintesenca (jedro) življenja.

Globoko obžalujem, da nisem mogel izraziti tega, kar je v mojem srcu, ki je tiho bilo zate vse moje življenje. Morda je prepozno za opravičilo, ampak čas je relativen in moram ti povedati, da te imam rad in sem zahvaljujoč tebi dosegel dokončni odgovor!”

Tvoj oče Albert Einstein                                                                                      (vir: svetovni splet)

 

Iz pisma je moč razbrati, da je bil Einstein kljub svoji navidezni brezsrčnosti, zmožen prepoznati največjo silo -LJUBEZEN.

Naše življenje je minljivo. Hitro minljivo. Prav zaradi tega se zavedajmo veličine našega vsakdana, saj je vse to kar imamo, le neskončen pretok energije.

Ne ukvarjajmo se z drugimi, manj vrednimi stvarmi, saj je naše življenje, le naše. Posvetimo mu zadovoljstvo in zahvalo, da smo. Da smo lahko del tega sveta, da dihamo in ljubimo. Brez vsega tega, je življenje pogubno. Brez ljubezni ne bi obstajali, ker ona vse prežema in povezuje.

Vsak dan je nov dan in srečni ostanimo, da smo se zbudili, kajti le tako bomo ohranjali zadovoljstvo in vse lepo v naši duši. Zahvalimo se vsak dan za to, da obstajamo.

 

Kot pravi največji genij vseh časov: »Ljubezen premaga vse, sposobna je preseči vse in nič.«

 

Do naslednjič,

Moderna babi Mojca