Moderna babi na poti v New York

Čeprav nisem nikoli bila posebna privrženka serij in filma Seks v mestu, sem pred leti prebrala lahkoten roman pisateljice Lindsey Kelk z naslovom Jaz srce New York.

Roman govori o mladi avanturistki, katero na prav žalosten način prevara njen fant. Z zmečkano obleko nevestine družice in potnim listom v rokah Angela skoči na letalo za New York, kjer spozna prijateljico Jenny. Ta jo popelje na noro turnejo po mestu, ki nikoli ne spi, Angela pa tako doživi in vidi vse, kar si je kadarkoli želela. In hkrati je pisala tudi blog…

Prav zaradi Angeline pustolovske izkušnje, sem že leta nazaj svoji Anji povedala, da bova nekega dne tja odpotovali tudi midve. In res.

Bil je lep sončen popoldan. Anjo sem pregovarjala, da bi skupaj izkoristili dan, saj se je poletje počasi poslavljalo. Na sprehodu ob reki Muri sem ji razkrila idejo, za katero sem bila prepričana, da jo bo kot zvesto popotnico zelo razveselila. Povedala sem ji, da jo za moj abraham povabim v New York. Ker pa imava obe tudi svoje partnerje, povabim tudi njiju.

 

 

Dan, ki sva ga preživeli, je bil eden lepših tistega poletja. Plani, dogovori, smeh in veselje naju je obogatilo s pozitivno energijo. Letalske karte sem kupila še isti teden, tako da je bilo veselje zares pristno in večje iz dneva v dan.

Vse dokler…

Vse dokler ni prišel tisti neskončno vesel večer, ko mi je Anja razkrila svojo najlepšo skrivnost. Postala bom babi. A neskončno veselje, ki sem ga čutila v sebi, sem takrat še morala zadržati zase, saj sta z Mitjem načrtovala razkritje nosečnosti šele po novem letu.

Če bi bilo po moje, bi to čudovito novico ‘raztrobila’ že prvo minuto, a jaz, ki tako rada govorim, jaz, ki vsako dobro novico takoj delim s svetom, sem morala biti tiho. Bil je božični večer, miza polna dobrot, smeh in iskreno vzdušje, moje  veselje pa se je kazalo le skozi drobne, nagajive pomežike Anji in Mitju. Tema pogovora je nanesla tudi na naše potovanje v New York. Ker nisem vedela, kako bo nosečnost potekala, sem se pogovoru o tem spretno izmikala. V skrbeh, da bova z Andrejem tudi letos potovala sama, me je pogosto žalostil. Vsi plani, ki smo jih imeli, so tako počasi bledeli.

Iz dneva v dan sem bila bolj zaskrbljena. Spraševala sem se, ali lahko nosečnica sploh gre na letalo in hkrati na tako dolgo pot.  Kljub Anjini brezbrižnosti za potovanje, je v meni še zmeraj vladal nemir.

Po obisku ginekologinje in potrditvi, da nosečnost poteka dobro, se mi je odvalil kamen od srca. Znova sem začela verjeti, da bo naše potovanje uresničljivo.

Tako se kljub visoki nosečnosti (6 mesec), naslednji teden odpravljamo na letalo. Dan pred odhodom ima Anja še zadnji pregled v tem mesecu in znova dobi slikice našega malega princa. Pot nas bo najprej vodila do Budimpešte, kjer bomo stopili na letalo za Pariz in od tam nadaljujemo let za New York.  Po 11 urni vožnji na letalu, se bomo nastanili v hotelu na Manhattnu, kjer se za nas začne skupna avantura raziskovanja mesta, ki nikoli ne spi.

 

P.S. Kot navdušena fotografinja pa se vam od tam zagotovo javim s kakšno čudovito fotografijo!

 

 

 

Vaša moderna babi Mojca