Postala bom babi in pisala bom blog!

 

DEC 2017

Anja: ”Mami, nekaj ti morem povedati…”

Jaz: ”Kaaaj?”

Anja: ”Obljubiš, da ne boš nikomur povedala?”

Jaz: ”Nosečaaa si!”

Mame čutimo. Ugotovila sem, še preden je Anja – moja skoraj 27 letna hči uspela ‘zapakirati novico’ v čudovito presenečenje.

Sledil je neprekinjen smeh, solze sreče, topli objemi in občutki veselja, ki so v tistem trenutku dobili popolnoma nove razsežnosti in dimenzije. Uresničila se bo moja največja želja. Postala bom babica.

 

 

FEB 2018

V nekem trenutku me je prešinilo; babice štrikajo.

Tudi jaz sem nekoč, ko sem bila še mlada. Ampak, ali še sploh znam?

Babice imajo tudi ogromno časa, ker so v ‘penziji’. Jaz bom v službo hodila še vsaj 15 let, hkrati pa imam tudi svoj s.p., ki je moje popoldansko veselje.

Babice pečejo božične kekse, velikonočne potice in rojstnodnevne torte… Jaz po navadi, samo ob posebnih priložnostih, pečem le kruh.

Babice se oblačijo bolj staromodno in ne uporabljajo ličil, jaz pa še zmeraj rada nanesem maskaro in obujem visoke pete.

Ali bom sploh prava babica?

 

Babice so tudi najbolj ljubeznive ženske na tem planetu, so tiste, ki razvajajo in tiste, ki rečejo ja, tudi kadar starši rečejo ne.

–> OK, to mislim, da mi bo šlo. 🙂

In v življenju me spremlja tudi ogromno drugih, čudovitih stvari. Imam 3 razigrane kužke, eno muco, 6 krtov in lisico, ki me obišče 3x na leto. Imam tudi vrt, sadno drevje ter 11 vinskih trt, katere sem posadila letos.

Dobro kuham, saj me po kosilu vedno pohvalijo in mislim, da sem tudi dobra gospodinja.

Prav tako pa imam pametni telefon. Sem računalniško pismena. Rada potujem. In rada tudi nakupujem.

Nimam in nisem nič več, kot je vsaka običajna babica. A imam druge lastnosti, katere z veseljem izpostavim ter zaradi katerih bom zagotovo bolj posebna, MODERNA babi. Tako je, odločena sem, da bom postala najboljša babica na svetu, a se bom prilagodila sodobnemu času in na moderen način pristopila k svojemu novemu poslanstvu. To bom izkoristila kot prednost, saj vem da bom kot babica s tem svojim bodočim vnukom omogočala toplo in polno življenje s sodobnimi nasveti in modernimi prijemi.

In moderna babi tudi piše. Rada deli svoje misli, želje, cilje, pa tudi strahove in dvome, zaradi katerih velikokrat ne ve, katera pot je tista ‘ta prava’. Moderna babi je prepričana, da je srečo treba deliti, da jo oplemenitiš in se zaveda, da na svetu ni sama ter da obstaja še veliko drugih babic, ki se bodo z veseljem vključile v njeno zgodbo in ji sledile na novi življenjski poti.

Želim deliti svoje znanje in izkušnje ter pisati spletni dnevnik, ki bo povezoval ženske starejše populacije in vabil mlajše, da preberejo nasvete izkušenih babic ter jih vnesejo v svoja življenja. Želim si, da zgradimo skupnost z medsebojno podporo, da se tudi v zrelih letih naučimo česa novega in se zaradi tega počutimo bolje.

Želim si kotiček na spletu, ki bo ženske naredil močne in samozavestne.

 

Vaša moderna babi Mojca