Kako je potovati, ko si še v trebuščku?

”Moja mami pravi, da sem najemnik v njenem trebuščku.

Meni se sicer zdi bolj kot All Inclusive hotel, kjer je hrane v izobilju, vreme je zmeraj čudovito in toplo, soba pa je opremljena z najbolj udobno vodno posteljo, kateri najpogosteje pravim kar moj oblaček.

Najbolje pri vsem pa se mi zdi to, da je že vse plačano vnaprej, mami pa trebušček vzame s seboj kamorkoli gre, tako da se lahko pohvalim celo, da sem bil že na zabavah za odrasle!

 

V trebuščku sredi New Yorka!

 

Prejšnji teden pa sem bil že drugič na letalu in mislim, da sva z oblačkom morala biti nekje daleč. Mami se je namreč ves čas pritoževala, da že komaj čaka, da prispemo na cilj, meni pa se je pot zdela božanska! Kar naenkrat se mi je namreč zazdelo, da me je moj oblaček začel nežno pozibavati gor in dol, tako da sem se v trenutku zatopil v sanje in se zbudil šele, ko sem bil spet lačen. Moj All Inclusive bife je bil ta teden tako pester in raznolik, da sem pomislil, da je mami končno za zajtrk pojedla še kaj druga, ne samo čokolino.

Ko sem se najedel sem se rahlo pretegnil in se nato zopet udobno namestil v moj oblaček, ki se je še zmeraj neenakomerno pozibaval – oh, kako je bilo prijetno!

Zbudil sem se najbrž šele, ko smo bili že na cilju. Mamico sem namreč slišal govoriti v nekem čudnem jeziku, ki ga sploh ne poznam. Z mano se vedno pogovarja samo v slovenščini, njen najbolj pogost stavek pa se glasi: ”Mali zdaj pa mir, greva spat.” To mi vedno reče ravno takrat, ko se moj oblaček nič ne premika, kar me zelo jezi. Jaz tisti čas namreč vedno izkoristim za telovadbo in brcanje, saj mi moj ati zmeraj šepeta, da bom nekoč nogometaš.

Potovanje je bilo sicer kar zabavno, predvsem zato, ker so se vsi ves čas pogovarjali samo o meni – kak frajer sem, že drugič na potovanju, pa šele v trebuščku. Ampak ne razumem najbolj kako to mislijo ”šele” v trebuščku, ali bo moje All Inclusive ponudbe enkrat konec?

 

Z mamico in babico na vrhu Empire State Buildinga v New Yorku.

 

No, drugače pa moram priznati, da se česa drugega niti ne spomnim, saj sem v vsej hrani, dobri glasbi in udobni vodni postelji ves čas le nemoteno užival… Saj veste, kot v kakšnem All Inclusive resortu v Sharm El Sheiku.

Sicer pa mislim, da sem se na potovanju tudi zredil, ker je v mojem oblačku postalo kar malce tesno. Zadnji dan sem zaradi tega začel telovaditi večkrat na dan, ampak popolnoma neuspešno. Najbrž bom moj oblaček kmalu moral zamenjati za večjega; upam, da mi mami tudi takrat ne bo zaračunala najemnine.

Vam kmalu sporočim, do takrat pa tople pozdravčke iz trebuščka!

 

 

Avtor: Anja Cimerman