Postala bom babi in pisala bom blog!

 

DEC 2017

Anja: ”Mami, nekaj ti morem povedati…”

Jaz: ”Kaaaj?”

Anja: ”Obljubiš, da ne boš nikomur povedala?”

Jaz: ”Nosečaaa si!”

Mame čutimo. Ugotovila sem, še preden je Anja – moja skoraj 27 letna hči uspela ‘zapakirati novico’ v čudovito presenečenje.

Sledil je neprekinjen smeh, solze sreče, topli objemi in občutki veselja, ki so v tistem trenutku dobili popolnoma nove razsežnosti in dimenzije. Uresničila se bo moja največja želja. Postala bom babica.

 

 

FEB 2018

V nekem trenutku me je prešinilo; babice štrikajo.

Tudi jaz sem nekoč, ko sem bila še mlada. Ampak, ali še sploh znam?

Babice imajo tudi ogromno časa, ker so v ‘penziji’. Jaz bom v službo hodila še vsaj 15 let, hkrati pa imam tudi svoj s.p., ki je moje popoldansko veselje.

Babice pečejo božične kekse, velikonočne potice in rojstnodnevne torte… Jaz po navadi, samo ob posebnih priložnostih, pečem le kruh.

Babice se oblačijo bolj staromodno in ne uporabljajo ličil, jaz pa še zmeraj rada nanesem maskaro in obujem visoke pete.

Ali bom sploh prava babica?

 

Babice so tudi najbolj ljubeznive ženske na tem planetu, so tiste, ki razvajajo in tiste, ki rečejo ja, tudi kadar starši rečejo ne.

–> OK, to mislim, da mi bo šlo. 🙂

In v življenju me spremlja tudi ogromno drugih, čudovitih stvari. Imam 3 razigrane kužke, eno muco, 6 krtov in lisico, ki me obišče 3x na leto. Imam tudi vrt, sadno drevje ter 11 vinskih trt, katere sem posadila letos.

Dobro kuham, saj me po kosilu vedno pohvalijo in mislim, da sem tudi dobra gospodinja.

Prav tako pa imam pametni telefon. Sem računalniško pismena. Rada potujem. In rada tudi nakupujem.

Nimam in nisem nič več, kot je vsaka običajna babica. A imam druge lastnosti, katere z veseljem izpostavim ter zaradi katerih bom zagotovo bolj posebna, MODERNA babi. Tako je, odločena sem, da bom postala najboljša babica na svetu, a se bom prilagodila sodobnemu času in na moderen način pristopila k svojemu novemu poslanstvu. To bom izkoristila kot prednost, saj vem da bom kot babica s tem svojim bodočim vnukom omogočala toplo in polno življenje s sodobnimi nasveti in modernimi prijemi.

In moderna babi tudi piše. Rada deli svoje misli, želje, cilje, pa tudi strahove in dvome, zaradi katerih velikokrat ne ve, katera pot je tista ‘ta prava’. Moderna babi je prepričana, da je srečo treba deliti, da jo oplemenitiš in se zaveda, da na svetu ni sama ter da obstaja še veliko drugih babic, ki se bodo z veseljem vključile v njeno zgodbo in ji sledile na novi življenjski poti.

Želim deliti svoje znanje in izkušnje ter pisati spletni dnevnik, ki bo povezoval ženske starejše populacije in vabil mlajše, da preberejo nasvete izkušenih babic ter jih vnesejo v svoja življenja. Želim si, da zgradimo skupnost z medsebojno podporo, da se tudi v zrelih letih naučimo česa novega in se zaradi tega počutimo bolje.

Želim si kotiček na spletu, ki bo ženske naredil močne in samozavestne.

 

Vaša moderna babi Mojca

 

 

 

16 misli o “Postala bom babi in pisala bom blog!

 1. Oo.. 👏👏 lepoo napisano in čestitke za novo poslanstvo🤗 S tem novim članom pride nova energija neko posebno veselje ki postavi vse bolj v ozadje in je res lepo🤗 Jaz sem skoraj 20 let babi Kevinu, 15 Sebotu, in8 Svenu🤗 Vsak in vsi so mi pri srcu ..Kljub temu da sem mislila da” vse” znam.. sem se tudi jaz ponovno učila ,kako je boljše za vse⛧⛥ tebi in vsem novodobnim babicam pa mnogo zdravja, da bodo z veseljem kos vsem izkušnjam🌷⚘ Vse dobro 😚🕊🕉⛧

  1. Draga Ljubica iskrena hvala za tako lepo sporočilo. Priznati moram, da se neizmerno veselim našega novega člana, saj sem prepričana, da bo v naš dom prinesel toliko miline, ljubezni, radoživosti in sonca, ki jo premorejo le otroci. Veselim se vsakega dne posebej.
   Še posebej pa bom vesela, če si bomo babice vzele čas in delile svoje občutke, znanje, izkušnje in mnenja med seboj.
   Pozdravčke, <3

 2. Krasno! Nisem se cisto prava babi, vendar menim, da bom v roku 2 let. Totej bom prav tako kot vi, moderna babi (ocitno sva isti letnik in me caka se … let dela do pokojnine). Z radostjo bom sledila vasemi blogu 💞! Romana

  1. Draga Romana iskrena hvala in veselim se, da bom lahko delila svoje občutke tudi z vami. Privoščim vam, da tudi sami doživite ta blagoslov in da občutite te lepote življenja, ki vam jim lahko ponudijo samo vnuki. <3

 3. Lep pozdrav od še ene moderne babi, ki je to postala pri 49 letih včeraj že drugič. Ni lepšega občutka kot k sebi stisnit svojega vnučka in čutit njegove male rokice ko te nerodno poskuša objet okoli vratu. Skupaj sva vesela, včasih skupaj jokava, predvsem se pa veliko veliko zabavava. Fajn je, da smo babice še fit in lahko z vnučki počnemo vse možne traparije in ja tut jaz uporabljam pametni telefon – no zdj ga z našim malčkom uporabljava že skupaj. Ne rabim govorit da pri 2 letih že zna na Youtubu poiskat risanke ;). Uživajte v času ko vnučka še čakate, še posebej pa potem, ko se vam bo pridružil/a na tem ponorelem svetu.

  1. Draga babi Lili, iskrena hvala za tako prisrčen odgovor. Veselim se z vami in hkrati iskreno čestitam za detece, ki je komaj privekalo na svet. Vam in celotni družini želim veliko lepih in toplih objemov ter da svojim vnučkom vračate vso svojo ljubezen, ki jo premore le dobra in moderna babi.
   Pozdravčke vsem. 💖

 4. Draga moja hčerka, tudi jaz sem vesela, da boš postala babica, saj jaz vem kakšna sreča je ko postaneš babica, kajti jaz imam tri vnukinje in dva vnuka na katere sem zelo ponosna in jih imam neizmerno rada, sedaj bom pa postala še prababica in se tega zelo veselim, kajti moja vnukinja živi blizu mojega doma in bom deležna te sreče zelo pogosto in se veselila z njimi ob novem članu naše družine. Bodoča prababica Liana

  1. Draga moja mami.
   Z besedami se ne da opisati, kako rada te imam. Vse lepe in še lepše stvari kar si mi v življenju podarila, lahko da le mama. Iskrena hvala za ves trud, ki si ga vložila vame.
   Rada te imam do Lune in nazaj. 💖

 5. Super ideja, da se tudi babice dobimo v kakšni zaprti skupini in delimo naše izkušnje z našimi zlatimi sončki. Sem babica 5-letnega Luna in 2-letne Gili in ni lepšega kot to, da ti pritečeta v objem in ti ničkolikokrat na dan rečeta, da te imata rada. Neizmerno imam rada svojo hčero z mojima sončkoma pa nas veže posebna vez. Sem pa vnuka dobila leto dni po tem ko sem se upokojila. Čudovito da lahko z njima preživim nepozabne trenutke. Kadar pa moja sončka nista ob meni si krajšam čas s FB in brskanju po spletu in da tudi jaz imam pri svoji 62-tih pametni telefon in ponosna da ga znam uporabljat.

  1. Zelo lepo napisano babi Jožica. Veselim se z vami in vam privoščim obilo mero brezpogojne ljubezni s svojimi vnuki. Izkoristite vsak trenutek zase in za svoje bližnje, ki vam pomenijo največ v življenju.
   Babice pa si bomo izmenjevale mnenja in podajale izkušnje o vzgoji, ljubezni, veselju, nagajivosti, kaznovanju, trmi, … 💖
   Veselim se druženja z vami.

 6. …..kako sem vesela, da se je najdla ena pisoča babica. Najprej iskrene čestitke z željo, da v visokih petkah in z make-upom uživaš v družbi z vnučki in vsemi svojimi. Ja, poslanstvo babice je danes malo drugačno a zato nič manj prej boljše kot je bilo v moji mladosti. Sama imam krasne spomine na svoji dve babici ( tudi dedka seveda) zato skušam biti taka kot onidve, če ne boljša. Kakorkoli želim veliko uspeha in dobrega druženja v skupini in hvala ti za tvoj doprinos, Marija J.

  1. Draga Marija,
   iskrena hvala za vzpodbudne besede. Strinjam se, da gre najbrž za eno lepših obdobij v življenju, zato sem vesela, da ga lahko doživljamo skupaj, pa čeprav samo skozi pogovore in slike na internetu. (morda se pa kdaj srečamo tudi v živo)
   Tudi tebi vse dobro in upam, da bo naše druženje uspešno še naprej!

 7. Vau, kakšen dober blog! Bravo, bravo moderna babi.
  Sama sicer še nisem babi, sem pa zelo moderna, na pragu 50-tih.
  Z veseljem bom prebrala vsak novi zapis. Naj jih bo čim več!

  1. Vanja najlepša hvala. V veselje in čast mi bo, če boste brali moje bloge. Trudim se, da pišem to, kar čutim in da prispevam nove zapise vsem vam, kjer se boste našle tudi same in dodale v komentar še kanček svojega življenja.

 8. Tudi jaz sem babica (16 x in prababica 2 x ). Pri taki količini se dogaja vse sorte. Prav danes sem zvedela novice (v zvezi z mojimi vnuki, ki me je razžalostil).
  Vseeno Bogu in življenju hvala za moje naslednike !!!

  1. Draga Marija, res ste lahko ponosni, da ste tolikokrat babi. Želim vam še naprej veliko veselja in vsega lepega ob tako številčni družini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja